Info

Het festival

Het leukste stads-festival voor jong en oud vindt plaats op zondag 27 september aanstaande. Ervaar de gevangenis nog een keer in zijn originele staat. Het is alsof de laatste gevangene de deur achter zich heeft dichtgetrokken. Het alarm, de faxmachine en de bewakingscamera’s stonden nog aan…

De kapel, de celblokken B/C/D en E, de wasserette en de luchtplaatsen zijn nog allemaal in tact en te bezoeken.

Ook kun je kennismaken met de nieuwe toekomst van de gevangenis. Het wordt als Tuin van Noord een plek waar je kunt wonen, werken en genieten van een nieuwe stadstuin.

Tussen alle tralies en stenen muren en op de luchtplaatsen zullen verschillende lokale eettentjes hun specialiteiten aanbieden, zijn er barretjes, wordt er muziek gemaakt en kan men dansen! Voor de kinderen zal er een aangepast programma zijn.

De organisatie streeft er naar om zoveel mogelijk Rotterdams’ beste uit te nodigen voor het festival. Eerlijk en direct, zoals Rotterdam is.

Noordsingel-gevangenis-3

Kaarten verkrijgbaar via de ticketshop.

Volwassenen: 10,- vvk (ex fee)
Kinderen tot 12 jaar: 5,- vvk (ex fee)

Koop tickets

Wil je de laatste dag in de bak niet missen?

Vanwege de overweldigende belangstelling voor de gevangenis uit 1873 willen we iedereen vragen om zich vooraf in te schrijven via de mailinglist. Aan de hand van deze inschrijving kunnen we inschatten wat de daadwerkelijke opkomst zal worden.

Schrijf je nu in!
Noordsingel-gevangenis-4