Programma

Programma IN DE BAK

Het programma voor de leukste zondag van de maand bestaat uit twee onderdelen. In de Bak Festival en de gevangenistour. Vanwege de enorme belangstelling zal de gevangenis in blokken van twee uur te bezichtigen zijn. Het Festival is de gehele dag open van 10.00u tot 20.00u. Alle doe-dingen zijn gratis!

Luchtplaatsen

Op de voormalige luchtplaatsen van de gevangenen worden verschillende hoekjes ingericht met leuke zitjes en allerlei soorten eten en drinken. Van biologische frieten tot vers gemaakte poffertjes. Het wordt een walhalla voor de mond!

Daarnaast kun je leuke dingen kopen bij kraampjes met handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items. De markt wordt verzorgd in samenwerking met Swan Market.

De muziek wordt verzorgd door een leuk singer-songwriter podium. In een knusse setting komen de mooiste chansons voorbij. Wil je met de voetjes van de vloer dan is er tussen de liedjes een dj die alle hitjes van toen en nu opzet.

Kinderen

Voor de kinderen is er een heus springkussen en wordt er een vossenjacht uitgezet. Een vossenjacht waarbij je op zoek gaat naar typische figuren die bij de gevangenis horen. Wil je zelf ook onherkenbaar rondlopen? Dan zorgt het schmink-team er voor dat je wordt opgemaakt in de kleuren van de regenboog.

Uiteraard vinden we het nog leuker als je verkleed komt! Wil je bijvoorbeeld als Piet Piraat, Bassie of Adriaan, een Dalton, Lucky Luke of als je super-hero Spiderman, Superman of de Hulk komen? Dan mag dat natuurlijk ook. Degene die het mooist verkleed is wint een verrassing!

programma
food

Food

Aan eten en drinken geen gebrek. De mooiste en lekkerste foodtrucks en kraampjes komen naar de gevangenis! Zo is daar bijvoorbeeld de wereldberoemde Bombascha Benz Bar met verse sappen en panini’s en de pofferbak vol met poffertjes! Maar ook Grizzl met zijn overheerlijke verse frieten en verse burgers.

Booz

Naast een uitgebreid assortiment drank kunnen we ons nu al gaan verheugen op de swingende kunsten van de jongens van Cocktails & Cups. Zij maken de lekkerste cocktails en verzorgen een workshop (kinder) cocktailshaken!

Tijd: 14.00 – 18.00 (workshop om 14.00u)
Plaats: Luchtplaats X

booz
shoppen

Shoppen

SWAN market

Swan Market is een lifestyle markt, waar een divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market.

Tijd: 10.00 – 20.00
Plaats: Luchtplaats X

Photobooth The Usual Suspect (gratis)

Een onvergetelijke dag moet natuurlijk wel worden vastgelegd. Sta voor de ‘verdachten’ wand  en je mag zelf jouw (foto)moment in de gevangenis vastleggen!

foto
theater

Theater

De Gevangenistour

In twee ruimtes komt de gevangeniswereld tot leven door een acteurs die een personage speelt.

Betreed een wereld die voor altijd gesloten leek te blijven. Bij binnenkomst voel je de kilte om je hart slaan. Zo ben je o.a. getuige van een telefoongesprek tussen een zware crimineel en zijn moeder. Is hij nog zo steeds zo stoer of vertelt hij haar de waarheid?

Driehonderd dicht op elkaar gebouwde cellen. Een donkere, stervormige gevangenis, al vanaf 1876 bestaande uit louter staal en beton. Het complex was volledig zelfvoorzienend. De kapel, de wasserette, de tandartspraktijk, de luchtplaatsen en isoleercellen. Je hebt (bijna) overal toegang toe. [ook voor kinderen vanaf 4 jaar]

Tijd: 10.00 – 18.00 in blokken van 2 uur
Plaats: In de gevangenis

Muziek

Eendrachtfestival podium

Het Eendrachtfestival heeft een selectie gemaakt van de leukste Rotterdamse artiesten van dit moment. Kom meezingen en dansen!

Omani

Afronaut

Autumn Child

Tijd: 12.00 – 20.00
Plaats: Luchtplaats X
www.eendrachtfestival.nl

tango

Dansen (gratis)

TangoClub Cuartito Azul – Argentijnse tango in Rotterdam

De Argentijnse tango is opnieuw aan een veroveringstocht bezig. En dat is niet zomaar. Het is een intrigerende en verrassend veelzijdige dans waar echt samen dansen (leiden en actief volgen) centraal staat. Stap op de vloer en proef zelf in de vrije buitenlucht aan de Noordsingel! (danservaring is niet nodig).

Tijd: 13.00 en 14.00u (30 min)
Plaats: Kapel
www.cuartitoazul.nl

cartoon

Creatief (gratis)

De strip en cartoon workshop  show van Guido de Groot en Vincent in ’t Hout.

Onder leiding van Guido de Groot (van o.a. het Bluegrass Festival) kunnen kinderen en volwassen een gratis workshop cartoon tekenen volgen. Wees er op tijd bij want vol=vol!

Tijd: 12.15 – 13.45
Plaats: Luchtplaats X
www.cartoonworkshop.nl

Muziek

Italo Disco Show

De leukste hitjes worden gedraaid in het (Italo) Disco paradijs. Dus, snorren laten staan en de bell bottoms mogen weer uit de kast!

Tijd: 10.00 – 20.00
Plaats: Luchtplaats X

muziek
kliederen

Kliederen (gratis)

Schmink feeën

De leukste schmink feeën dalen af naar de gevangenis om je een heuse (gratis) make-over te verzorgen. Zet een stoere tattoo, bloemetjes of een boevenmasker om je ogen? Dit is je kans!

Tijd: 10.00 – 18.00
Plaats: Luchtplaats X

Knutselen (gratis)

SCRAP XL

Monique Eilertsen en haar collega’s van SCRAP knutselen samen met kinderen vanaf 4 jaar de mooiste creaties in elkaar. Van robots tot maskers, bedenk het maar!

Tijd: 10.00 – 12.00 en 14.00 – 16.00
Plaats: Luchtplaats
www.scrapxl.nl

knutselen
dansen

Dansen (gratis)

Juul’s hoop vibes hoepel-workshop

Alsof hoepelen nooit is weggeweest. Wie kent het niet van vroeger?

Hoopdance is het nieuwe hoepelen, nog swingender en vooral heel gezond.

Het is een mix van dans met het mooiste voorwerp, de hoepel! Moderne muziek, gekleurde hoepels en jij zijn de perfecte ingrediënten voor een gezellige middag. Voor je het weet is het voorbij.

Tijd: 12.00u – 20.00u (met pauzes)
Plaats: Luchtplaats X

Techniek

Onderzoek de Kracht van Snelheid in de Bak.

Normaal is de snelheid van alles in de bak behoorlijk laag. Hier niet!
Kinderen tot z’n 14 jaar kunnen bij 3 springschansen zelf auto’s bouwen en onderzoeken hoe deze zo goed mogelijk springen en landen. De auto bouw je van een blok hout en 4 wielen. Laat de auto springen en bekijk in slowmotion wat er gebeurt. Na de eerste testsprong kan je de auto in de werkplaats verbeteren.
Samenwerking van Technieklab en Iedereen Einstein maken dit mogelijk.